fbpx

Za podjetnike

Kako to sploh deluje?

1. REGISTRIRAJTE SE NA NAJDIBON.SI

In svojemu podjetju ustvarite BREZPLAČEN spletni profil. Za to potrebujete veljaven elektronski naslov. Pred potrditvijo vsak profil predhodno pregledamo zaradi zagotavljanja kakovosti.

2. POSTANITE DEL SKUPNOSTI

Vaš spletni profil bo izpostavljen na strani, ki jo dnevno obišče veliko število ljudi z namenom, da bi pomagali. Tudi sami lahko pripomorete s tem, da našo spletno stran delite na svojih socialnih omrežjih.

3. PLAČILO IN IZDAJA BONA

Namen spletne strani je pomagati in povezati podjetja z njihovimi strankami. Vso komunikacijo in prodajo bona nato uredite sami med seboj. Oglejte si naš video vodič: Oblikujte svoj vrednostni bon.

4. POŠILJANJE IN UNOVČITEV BONA

Svetujemo, da zaradi upoštevanja smernic izdanih zaradi zajezitve virusa, bonov ne tiskate in ne pošiljate po pošti. Bon raje pošljite po elektronski pošti. Pred unovčitvijo si ga lahko kupec natisne sam.

Dodatni nasveti

BODITE DOSEGLJIVI

Priporočamo, da potencialnim kupcem odgovorite v roku ene ure v dnevnem času med delovnimi dnevi. Hitreje, ko se odzovete, bolj zagotovo boste vrednostni bon dokončno prodali.

Računovodstvo in FURS

O samem postopku računovodenja v primeru prodaje vrednostnih bonov predhodno povprašajte svojega računovodjo in postopek izvedite v skladu z zakonodajo in računovodskimi standardi. Tu so tudi uradne smernice FURSa glede izdaje darilnih bonov. 

SPLETNA PLAČILA

Omogočite si spletna plačila! Kmalu vam v spletni akademiji predstavimo kako se lahko tega lotite.

Preprečite zlorabo bonov

Na bonih uporabljajte unikatne kode, da bodo morebitne zlorabe težje. Kode bonov si lahko ustvarite čisto poljubno, važno je le, da so naključne. Oglejte si naš video vodič: Oblikujte svoj spletni bon.

Vodite evidenco!

Shranite si digitalno različico izdanega bona v .pdf obliki shranite za kasnejšo evidenco. za več napotkov si oglejte naš video vodič.

Kako naj bo sestavljen bon?

Bon naj bo opremljen z vrednostjo, unikatno številko, imenom kupca in e-mail naslovom. V kolikor boste omejili veljavnost bona, zapišite tudi to (predlagamo, da veljavnost opredelite na vsaj eno leto). Če boste določili kakšne druge omejitve, to zapišite na bon (npr. nezmožnost unovčevanja bona za določene izdelke ali storitve ipd.). Naj bodo te omejitve zapisane tudi v postopku in pogojih nakupa znotraj vašega profila na najdibon.si ter jasno skomunicirane tudi kupcu pred prodajo.

Kakšne vrednosti bonov naj izdajam?

So nakupi pri vas ponavadi manjše vrednosti? Predlagamo, da kupcem izdate in posredujete več bonov za manjše vrednosti (npr. tri za 10 oz. šest za 5 evrov), saj bodo tako bone lažje unovčevali (npr. dve kavi in dve mineralni vodi – račun za 5,50 evrov – kupec uporabi en bon za 5 evrov in doplača 50 centov). Svetujemo, da gotovine za neporabljene zneske vrednostnih bonov ob unovčitvi ne vračate.

Zakaj najdibon.si? Najina zgodba!

Pozdravljeni!

Veseli naju, da ste si vzeli čas in boste svojemu poslu omogočili še en dodaten prodajni kanal. Lahko mu rečemo kar krizni kanal, za katerega upava, da vam bo ob malo truda pripeljal dobre rezultate. 

Prvo ena najpomembnejših zadev: PROJEKT JE SOLIDARNOSTNE NARAVE, ZA PODJETJA NI NOBENIH PROVIZIJ, STROŠKOV ALI HAKLCEV.

Spletno stran najdibon.si sva pripravila z mislijo na vse, ki ste se (ali pa se morebiti še boste) znašli v stiski, ker ste morali zaradi epidemije zaprti vrata svojega podjetja. Kljub temu, da bodo odgovorni v naši državi najverjetneje slej kot prej pripravili olajševalne ukrepe tudi za gospodarstvo, to verjetno ne bo dovolj in posledice zaustavitve javnega življenja bodo dolgotrajne. Zato verjameva, da teh dni in tednov ne jemljete kot dopust, ampak razmišljate kako naprej.

Pri tem vas želiva vsaj malo podpreti. Ne glede na to, ali ste v sklopu svojega poslovanja v preteklosti ponujali darilne bone ali ne, vam brezplačno omogočava, da svojim solidarnim sodržavljanom in rednim strankam ponudite nakup vrednostnih bonov, ki bodo vsaj malo pomagali pri boljši likvidnosti vašega podjetja v teh negotovih časih. 

Prepričana sva, da bomo skupaj s projektom uspeli doseči zadostno razširjenost, da bodo ljudje, ki uporabljajo vaše storitve ali so kupci vaših izdelkov, izvedeli za to akcijo in z veseljem podprli vaš napor, da boste sposobni zopet začeti poslovati, ko bo to mogoče. In takrat za njih še z večjim veseljem izvesti storitev ali zagotoviti izdelke, ki so jih vaši podporniki že plačali.

Velikokrat je bilo že izrečeno, pa naj zapiševa še enkrat. Sedaj je čas, da stopimo skupaj. Tudi sami lahko podprete katerega od podjetnikov v vaši bližini. Če je v vaši moči, kupite vrednostni bon za storitev ali izdelek, ki bi ga po koncu epidemije tako ali tako potrebovali. Če ne, vsaj ozaveščajte o strani najdibon.si, da čim več posameznikov izve, kako lahko pomaga slovenskim podjetnikom čez težke čase.

Vam, vašim družinam in zaposlenim želimo veliko zdravja in miru v teh nenavadnih trenutkih. 

Sara in Janko Tomšič