fbpx

Za kupce

Kako to sploh deluje?

1. RAZIŠČITE PONUDBO

Na spletni strani pod Razišči lahko iščete vpisane ponudnike po panogi ali regiji delovanja. Tako najdete bodisi storitve oz. izdelke, ki bi jih potrebovali ali pa konkretno podjetje iz vašega okolja, ki bi ga radi podprli v teh negotovih časih.

2. NAJDITE SVOJ BON

Ko ste našli podjetnika, od katerega bi radi kupili vrednostni bon, ga enostavno kontaktirate. V profilu je opisano, kako poteka postopek nakupa. Vse se dogovarjate neposredno s podjetnikom, nakup pa izvedete v skladu s tem dogovorom (spletna stran najdibon.si nima sistema za nakup vrednostnih bonov). 

A NI TO MALCE RISKANTNO?

Ja, seveda je tvegano! Žal nimamo zagotovil, da bo izbrani podjetnik po koncu epidemije zopet odprl svoja vrata in boste bon lahko tudi vnovčili. Z nakupom bona jim boste pomagali pri plačilu njihovih trenutnih stroškov ter jim mogoče preprečili, da zaprejo svoje poslovanje.

Pokažite, da vam ni vseeno za vašo frizerko, trgovinico, v kateri kupujete unikatne izdelke ali kavarno v kateri vam postrežejo najboljšo kavo!

Zakaj najdibon.si?

Pozdravljeni!

Če berete te besede, potem vam je verjetno mar, da jo bomo kot družba čim bolj odnesli med epidemijo in da bo naša realnost lepša, kot je bila. Ali pa vsaj, da se nas nepredvidljivo obdobje v katerem smo se znašli, dotakne čim manj.

Verjameva, da se je potrebno v takšnih trenutkih potruditi in prispevati za dobro skupnosti. Kolikor pač lahko. Midva sva ponudila svoje znanje in izkušnje.

Po podatkih SURS je bilo v Sloveniji v letu 2018 200.174 podjetij od tega največ mikro in malih ter samostojnih podjetnikov. Ti so po večini morali prenehati s poslovanjem in stiske se bodo čutile kmalu. Za nekatere tudi tri tedne neobratovanja pomeni konec. Prihodkov z zaprto poslovalnico ni kaj prida, položnice pa vseeno najdejo pot do poštnega nabiralnika. Zato je ključno, da poskusijo ustvariti prihodke in premostijo obdobje, ko preprosto ne morejo opravljati svoje dejavnosti. Ena od možnosti je prodaja vrednostnih bonov za izdelke in storitve, ki jih bodo zagotovili, ko v Sloveniji znova zaženemo javno življenje.

Do likvidnosti podjetij lahko pomaga vsak po svoji moči. Midva sva se potrudila in pripravila spletno stran najdibon.si, na kateri najdete podjetnike, ki ponujajo vrednostne bone za svoje izdelke in/ali storitve. Podprite svojo frizerko, trgovinico, v kateri kupujete unikatne izdelke ali kavarno, kjer vam postrežejo z najboljšo kavo. Če jih na seznamu ne najdete, jih le vzpodbudite, da se registrirajo na strani najdibon.si. Pišite jim preko socialnih omrežij in, ko se enkrat registrirajo, vzpodbudite svoje domače in prijatelje, da tudi oni prispevajo, kolikor pač lahko.

Skupaj imamo to moč. Saj veste, evro na evro … Slovenci smo se v teh dneh in tudi v preteklosti že izkazali in pomagali ogromno ljudem v stiski. Če le lahko, pokažimo solidarnost tudi naprej. Vse sva pripravila tako, da poteka v skladu s priporočili ravnanja v času epidemije – brezkontaktno, na daljavo, digitalno. Če le imate e-poštni naslov in dostop do spletne banke, lahko podprete naše podjetnike.

Vsem želiva veliko zdravja in miru v teh nenavadnih trenutkih. Pa čim manj negativnosti.

Sara in Janko Tomšič

Raziščite panoge

Pogosta vprašanja in odgovori nanje

Registracija uporabnika, t.j. potencialnega kupca vrednostnih bonov ni potrebna. Za nakup vrednostnega bona se boste s podjetnikom dogovorili preko kontaktov (vsi imajo znotraj profila omogočen kontaktni obrazec) v njihovem profilu. 

Na spletni strani najdibon.si se prodaja ne odvija. Tu najdete le zbrane informacije o postopku in pogojih nakupa vrednostnega bona izbranega podjetnika. Za izdajo morebitnega predračuna, računa in pošiljanje vrednostnega bona je odgovoren izključno podjetnik. 

 

V kolikor ima podjetnik že vzpostavljeno spletno plačevanje in ponuja spletni nakup vrednostnih bonov, bo to jasno opisano v profilu podjetnika. Tudi za izvedbo spletnega nakupa vrednostnega bona preko podjetnikove spletne strani ali kakšne druge aplikacije je odgovoren podjetnik sam.

Pred objavo vsakega profila, podjetnika po dostopnih podatkih in evidencah po najboljših močeh preverimo. Za delovanje v okviru zakonodaje in moralnih načel registrirane podjetnike zavezujejo tudi Pogoji uporabe spletne strani najdibon.si

 

Na kupce apeliramo, naj kupujejo vrednostne bone tistih podjetnikov, ki jih poznajo - bodisi se nahajajo v istem lokalnem okolju ali pa še bolje, so pri teh podjetnikih v normalnih časih tudi njihove stranke. Tako bomo lahko najbolje preprečili morebitne zlorabe tega dobronamernega sistema.

 

V kolikor pride do zlorab, jih prosimo prijavite preko kontaktnega obrazca in po preveritvi dejstev bomo ukrepali v okviru Pogojev uporabe in zakonodaje. 

Žal je to rizik, ki ga prevzame vsak kupec. Upamo sicer, da bo takšnih primerov v Sloveniji čim manj. Morda tudi zaradi tega, ker boste kupili katerega od vrednostnih bonov.